top of page

ELS BENEFICIS DE CREAR


Tal com exposa J. Blanco, us deixo aquí alguns dels beneficis de crear:

  1. Comunicació. En tot fet artístic hi ha una voluntat de comunicar alguna cosa. El missatge que transmetem arriba a un receptor que en fa la seva interpretació. Als tallers, el primer receptor som nosaltres mateixos, que fem servir el procés creatiu per consolidar aprenentatges. En segon lloc, el receptor és l’altre, que percep una creació artística i la interpreta d’acord amb la seva realitat i el seu imaginari.

  2. Teràpia. Descans mental. La concentració que demana qualsevol mena de creació ens acosta als principis del mindfullnes.

  3. Autoestima. Senir-nos capaços de dur a terme una producción artística, crear del no res, és un benefici per a la nostra autoestima.

  4. Sanació. Quan creem entrem en un estat de concentració anomenat Alpha on una part del cervell roman conscient i l’altra fa sorgir l’inconscient. Hi ha més creació perquè l’energia pura es transmet al que s’està creant i poden pasar hores sense sentir fatiga ni dolors o patiment.

  5. Motricitat. Utilitzar les mans, els dits amb precisió per crear una obra ens torna hàbils motriument.

  6. Salut mental. El poder d’evasió que proporciona el fet creatiu ens distreu dels problemes, ens redueix l’angoixa, ens permet expressar sentiments, vèncer les pors, motivar-nos a realitzar una obra que és personal i ens produeix satisfacció.

  7. Activitat cerebral. Crear estimula els dos emisferis del cervell. L’esquerre involucra el costat lògic i racional i el dret explota la nostra creativitat i emocions.

  8. Intel·ligència emocional. Les emocions formen part del nostre món creatiu. Deixar que flueixin crea harmonia entre el cor i la ment i experimentem felicitat.

  9. Apreciació de l’art. Practicar, entendre i parlar amb eines creatives crea un enteniment més de l’art, la qual cosa ens educa a ser-ne millors receptors.

  10. Cultura. Permet entendre la historia de la humanitat a través de les creacions artístiques.

  11. Diversió. Riure, sociabilitzar-se, aprendre alguna cosa nova, motivar-se a acabar una obra, apasionar-se, apreciar la natura… són algunes de les accions que deriven de crear.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page