top of page

Simplifica la teva vida


Un dels grans errors de la nostra vida és complicar les coses. He llegit recentement un llibre d'Elaine St. James que es titula Simplifica la teva vida interior. Hi dóna fins a 100 consells, els uns ens han d'ajudar a prescindir de tot allò que és innecessari i els altres a aquirir hàbits nous per trobar la pau i l'equilibri que ens han de dur a la felicitat. L'he trobat molt clarificador perquè un altre dels grans errors que cometem és pensar que serem feliços sense haver de fer res. Tanmateix ja ho deia Jorge Bucay: "res que sigui bo és gratis". Us ho podeu aplicar a tot perquè és una veritat com un temple.

Aprendre no és gratis, que et somriguin no és gratis, acomplir un objectiu no és gratis, rebre un elogi o un agraïment, tampoc no és gratis.

Una bona manera de començar a ser responsables de la nostra felicitat és una pràctica senzilla que jo acostumo a fer diàriament i que us recomano. Va així: quan us n'aneu al llit feu mentalment aquest repàs del dia que heu acabat de passar: què he après avui? Quin objectiu petit o gran he acomplert? Qui m'ha somrigut? Quin elogi he rebut? Què m'han agraït o he agraït? Què m'he regalat? Feu el repàs en aquests termes, ni que hagi estat un dia d'aquells que el cel us cau damunt del cap.

Després, visualitzeu com serà demà. Proposeu-vos aprendre alguna cosa, somriure, agrair, perdonar... Imagineu un dia perfecte des que us lleveu fins que torneu a ser al llit.

Per què és bona aquesta pràctica? Rememorar en positiu, projectar en positiu és viure en positiu, però és també centrar l'atenció totes les hores del dia, perquè heu agafat el compromís d'haver d'aconseguir totes aquestes fites en el vostre repàs nocturn.

De maneres de simplificar-se la vida n'hi ha moltes, almenys les 100 que cita l'Elaine en el seu llibre, però el que és imprescindible és dur-les a la pràctica, ser responsables i evitar de totes totes aquell ús del condicional que feia servir un bon amic: "si mi abuela tuviera ruedas, sería una bici". Les coses són com són, però que siguin diferents depèn en part de la nostra actuació, de manera que no us excuseu usant condicionals, simpifiqueu la vostra vida i actueu.

Si a més ho voleu fer de manera creativa construiu-vos un plafó, escriviu-vos les etiquetes del que voleu revisar i feu servir post-it per fer el seguiment de les vostres fites. Si ho tenu a la vista encara en sereu més conscients, i si guardeu els post-it podreu revisar al cap d'un temps tot allò que heu aconseguit.


Entradas destacadas
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No hay tags aún.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page